Søkemotor-optimalisering (SEO)

75-80% av alle klikk kommer fra førstesiden på Google. Er din bedrift synlig i søk? Vi hjelper deg med søkemotor- og innholdsstrategi.

Har du lurt på hvorfor noen bedrifter får mye bedre rangering i Google enn andre? Hemmeligheten ligger i innholdet på sidene. Google viser alltid den nettsiden de tror er mest relevant. Med andre ord: det innholdet som svarer best til søket.

Hvorfor er SEO viktig?
SEO er viktig fordi 75-80% av alle klikk kommer fra førstesiden på Google. Det første resultatet gir 33% treff alene. Med en bedre rangering på de søkeordene som er viktigst for din bedrift, får du flere besøk til hjemmesiden, og dermed økt kundetilgang.

Uten synlighet, mister du kunder til konkurrentene. Med god søkemotoroptimalisering gjør du det enkelt for kundene å finne deg, slik at det er du som får kundene!

Forstå kundene, og lag godt innhold
Hvis du vil ha bedre synlighet i Google, må du først forstå hvordan kundene tenker, og lage innhold som svarer til søket:

  • Hvilke søkeord søker kundene etter?
  • Hvilke av disse er verdifulle for min bedrift?
  • Gir innholdet jeg har lagt på hjemmesiden et godt svar på disse søkene?

I tillegg er det til stor hjelp at seriøse bedrifter og nettsider linker til ditt nettsted. Google oppfatter linker som et signal på at din side er seriøs og har autoritet.

Langsiktig strategi
Søkemotoroptimalisering er langsiktig strategisk arbeid. Det skjer ingen effekt over natten. Google vil over tid fange opp at innholdet ditt er relevant for brukerne, og gi deg en bedre rangering. Ofte tar det flere måneder før man ser resultater. Dette er derfor arbeid man ikke bør utsette, men komme i gang med raskest mulig.

De fleste bedrifter får mye ut av å jobbe med søkemotoroptimalisering. En god rangering i Google gir deg trafikk til nettsidene fra folk som er interessert i det du leverer. Inventific bistår på alle nivåer innen SEO, herunder rådgivning, strategi og innhold, og skreddersyr internkurs og 1-til-1 opplæring i SEO for bedrifter.

Spør oss om synlighet!

Amund S. Erichsen
Rådgiver / Daglig leder